Wanted: Waaslandwolf

Dé rural legend van de jongste jaren steekt weer de kop op: de Waaslandwolf is terug.

Althans, dat dacht ik aanvankelijk, toen ik deze plakbrief spotte tijdens een fietstochtje (60km, for the record) langs het Oost-Vlaamse Wachtebeke (Comic Sans MS-alert!).

Wanted

Wachtebeke, de gemeente waar:

  • een olympisch zwembad millimeterprecies 50 meter lang gegraven werd, zonder evenwel de dikte van de nog te plaatsen tegeltjes mee te rekenen,
  • het dankzij een zuidwesterbriesje lekker meurt naar de Gentse Kanaalzone,
  • zo’n negen maanden na de jaarlijkse poeperkesdagen in respectievelijk ’68, ’81 en ’82 de moeders van Bart De Pauw, Lieven Scheire en Jonas Geirnaert hun pasgeboren zoontjes weggooiden en de moederkoek opvoedden
  • en champetters Dhaese & Walput het besnorde en corrupte imago van bakkerij De Blauwe Streep alle eer aan doen.

Groot was mijn verbazing toen ik vanavond zwaar begon te researchen over de Waaslandwolf, o.a. in de gazet van vandaag:

Stadswolf doolt door Gentse straten

Uit dit artikel blijkt dat de Waaslandwolf niet langer het rurale monster is dat zich onledig houdt met het kelen van schaapjes op sappige Wase weiden.

Nee, het dier luistert thans naar de naam Renco, is een inhalige immigrant uit het oosten, doet zich te goed aan meeneemschapenvlees uit de Overpoort, wil uitgroeien tot een urban legend in de grootstad Gent! Awoert! Schande! Straatier! Plattelandsverrader! Pittabarbaar!

Mijn kop eraf als Dhaese en Walput hier niets mee te maken hebben. Via een ongunstige zuidwester hebben ze waarschijnlijk lucht gekregen van de affaire met de Gentse politiekorpschef en proberen ze nu via een virale campagne de Wachtebeekse Renco naar voor te schuiven als vervanger van … Peter De Wolf.

(Mijn excuses voor dit flauwe broodjeschaapverhaal.)

5 Reacties op “Wanted: Waaslandwolf”


Laat een reactie achter