Marc groet ‘s morgens Dedecker

Jean-Marie Dedecker werd in De 7de Dag, gisteren, geïnterviewd door Marc Van de Looverbosch over de privé detective-affaire i.v.m. Karel De Gucht.

Een interview dat Dedecker nog lang zal heugen, want zoals Michel al schreef, ging de journalist helemaal de mist in.

De politicus kon perfect zijn retorische kaarten uitspelen, o.a. doordat Van de Looverbosch iets te veel de smartass probeerde te zijn in zijn bewoordingen.

Hoe Van de Looverbosch debatten en vraaggesprekken afsluit, vind ik al langer clunky. Ok, dat bij Van Ostaijen Marc ‘s morgens de dingen poëtisch begroette, maar je taalspinsels mogen de journalistiek niet voor de voeten lopen. Lijst DDR? Serieus.

Zelf ben ik ook van de woordspeling en schoonschrijverij, maar in m’n journalistieke schrijverij ben ik er gezond allergisch voor.
Een pun kan altijd wel iemand tegen de borst stuiten, en objectief is het al helemaal niet.

2 Reacties op “Marc groet ‘s morgens Dedecker”


  • Vind ‘t ook een bewijs van niet capabel zijn als je met je aanpak ‘t idee geeft dat je maar één doel voor ogen hebt, aantonen dat de geïnterviewde héél stout geweest is en proberen om hem met zijn rug tegen de muur te zetten.
    Doet een journalist er idd niet beter aan om alle kanten van de medaille goed te belichten, zodat er op basis van alle info een genuanceerde mening kan gevormd worden? Dat is toch wat ik ervan verwacht, in tegenstelling tot de ‘we zullen ‘t hem een keer zeggen, zie!’ attitude die ik bij Van de Looverbosch zag.

  • @dP Spot on!

Laat een reactie achter